Instagram gaat het maken van korte video’s ondersteunen

Instagram logo Afgelopen zaterdag bleek dat Facebook uitnodigingen traditioneel per post had rondgestuurd naar een aantal Amerikaanse journalisten voor een bijeenkomst aanstaande donderdag op het hoofdkantoor van het sociale netwerk in Menlo Park.

"A small team has been working on a big idea. Join us for coffee and learn about a new product.' stond er in de uitnodiging zonder verdere details. Al snel werd er gespeculeerd en zo werd er gedacht aan de introductie van een RSS-lezer nog net voor het moment dat Google Reader uit de lucht gehaald zal gaan worden. De mogelijke komst van een RSS-lezer was gebaseerd op diverse verwijzingen die werden gespot in de code van Facebook.

Nu een aantal dagen later is er meer duidelijkheid over de aankomende aankondiging van Facebook. Het zal niet zo zijn dat het sociale netwerk een RSS-lezer zal gaan lanceren maar de bijeenkomst zal gaan over Instagram. De populaire fotoapplicatie zal namelijk ondersteuning voor het maken en uploaden van korte video's gaan krijgen, iets wat direct doet denken aan de eerder dit jaar gelanceerde videodienst Vine, onderdeel van Twitter.

Het is niet met zekerheid te zeggen dat de ondersteuning voor het maken van video's daadwerkelijk zal worden aangekondigd maar het zou een volgende logische stap kunnen zijn. Er zou intern al enkele weken getest worden met deze functionaliteit, de video's zouden tussen de 5 en 10 seconden lang mogen zijn. Het is niet duidelijk of er filters beschikbaar zullen gaan komen en of het mogelijk gaat om een geheel aparte applicatie.

Facebook zelf wilde verder niet reageren. Het evenement zal donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd beginnen. De aankondiging kan live gevolgd worden op deze pagina.

Lees meer over: ,