Thanksgiving Day drukste dag ooit voor Instagram

Gisteren werd in de Verenigde Staten Thanksgiving gevierd en dat is uitgelopen op een bijzonder drukke dag voor de populaire fotoapplicatie Instagram. Massaal werden er gisteren door gebruikers in de Verenigde Staten foto's van kalkoenen en taarten geüpload naar Instagram, goed voor de nodige nieuwe records. In totaal werden er meer dan 10 miljoen foto's gerelateerd aan Thanksgiving gedeeld, op het hoogtepunt van de dag, rond 12:40 uur Pacific Standard Time werden er maar liefst 226 foto's per seconde geüpload door alle gebruikers. Gedurende een periode van enkele uren werden er 200 foto's per seconde geüpload, oftewel 12.000 foto's per minuut en 720.000 foto's per uur.

Dat maakt gisteren de drukste dag ooit voor Instagram. Het vorige record wat betreft geüploade foto's gerelateerd aan een specifiek onderwerp stond op 1,3 miljoen, dit was op de dag dat de Amerikaanse oostkust werd getroffen Orkaan Sandy. Gemiddeld worden er dagelijks meer dan 5 miljoen foto's geüpload naar Instagram door alle gebruikers.

Overigens besteedde Google gisteren ook aandacht aan Thanksgiving door een logo op de homepage te plaatsen en een link naar een speciale landingspagina. Het geplaatste logo is hier te bekijken waar ook de andere doodles geplaatst sinds 1998 zijn te bekijken.

Lees meer over: ,