Instagram 4.1 kan video’s uit bibliotheek uploaden

instagram_video_logoEen aantal weken introduceerde Instagram de mogelijkheid om video's op te nemen met zowel de app voor iOS als voor Android. Nu iets meer dan een maand later is het tijd voor de eerste echte update voor de twee apps, in Instagram 4.1 zijn een aantal door gebruikers veelgevraagde features toegevoegd. Zo kun je nu makkelijk video's uit de bibliotheek van je toestel uploaden naar Instagram ongeacht wanneer deze video's zijn gemaakt, tot op heden was het zo dat video's geschoten moesten zijn met de app.

Zodra je een video hebt geselecteerd uit de bibliotheek kun je de beste 15 seconden van de video selecteren voor het daadwerkelijk uploaden start. Tevens kun je meerdere bestaande video's uit de bibliotheek combineren tot een enkele video van 15 seconden.

Specifiek voor iOS is er een nieuwe feature toegevoegd waarmee gemaakte foto's eenvoudig rechtgezet kunnen worden. Na het maken van een foto kan deze middels een druk op de knop gecorrigeerd worden, tevens hier een optie om zelf de foto verder handmatig te roteren. Wat betreft het maken van video's met Instagram voor Android is er met de update ondersteuning toegevoegd voor Ice Cream Sandwich, Android versie 4.

Instagram voor iOS downloaden kan hier, Instagram voor Android vind je hier.

Lees meer over: , , ,