Inside Search in het Nederlands, tips voor gebruik Google

Google heeft Inside Search nu ook beschikbaar gemaakt in het Nederlands, het gaat om een interactive website waarop allerlei tips en trucs voor het gebruik van de zoekmachine zijn te vinden waarmee je zodoende volgens Google een echte zoekexpert kunt worden.

Direct op de homepage van de website staan drie recent uitgebrachte functies, in dit geval gaat het om het zoeken van vluchten (alleen beschikbaar in het Engels), gerelateerde resultaten in de afbeeldingenzoeker en als laatste Persoonlijke resultaten in de vorm van Search plus Your World van eerder dit jaar, eveneens alleen in het Engels beschikbaar.

Onderaan op de homepage een blokje 'De evolutie van Google Zoeken' met een overzicht van diverse functies en mijlpalen sinds de oprichting in 1997. Door bovenaan in het menu te klikken op Tips en trucs komen er meer functies in beeld die worden gepresenteerd aan de hand van enkele vragen. Dit varieert van gesproken zoekopdrachten tot het zoeken binnen een website tot het bekijken van vluchttijden en het zoeken naar een adres.

Onder het menu item Ervaringen verhalen van gebruikers en het tabblad Ontdekken is zoals Google het noemt een zoekspeelplaats. Hier vermeldingen naar sites als 'What do you love', het in 2011 gelanceerde spelletje 'A Google a Day' en de Video Creator.

De Nederlandse versie van Inside Search is hier te vinden: google.nl/insidesearch/