[Infographic] Vergelijkingssites verslaan Google Shopping

Traditionele vergelijkingssites, zoals Kieskeurig.nl en Vergelijk.nl, verslaan de nieuwe concurrent Google Shopping nog op alle fronten. Uit een onderzoek naar ruim 1200 online aanbiedingen, uitgevoerd door consumentenwebsite BesteProduct.nl, blijkt dat de informatie op vergelijkingssites betrouwbaarder is en ze lagere prijzen hebben.

Kieskeurig.nl en Tweakers.net komen als winnaars uit het onderzoek. Ze scoren het hoogste percentage bij de goedkoopste aanbiedingen en hebben de meeste prijzen bij een product. Marktleider Kieskeurig heeft echter een grotere dekking en werkt het meest nauwkeurig. De prijsweergave op Kieskeurig is in 87 procent van de gevallen correct.

Onderzoek

BesteProduct.nl heeft voor het onderzoek Kieskeurig.nl, Tweakers.net, Google Shopping, Vergelijk.nl en Beslist.nl onder de loep genomen. De consumentenwebsite checkte ruim 1200 aanbiedingen bij 105 producten afkomstig uit 15 productgroepen. Gecontroleerd is op verkeerde prijsvermelding, laagste prijs en aantal aanbiedingen bij een product.

Bij de producten is de prijs (inclusief verzendkosten) op de vergelijkingssite vergeleken met de prijs die de consument uiteindelijk bij de webwinkel moet afrekenen. Bij Kieskeurig.nl klopt dit in 87% van de gevallen. Bij Google Shopping bij 70% van de aanbiedingen. Vergelijk.nl zit op 72%, Tweakers.net en Beslist.nl op 77%.

Uit de analyse van de fouten blijkt dat de oorzaken van de prijsverschillen lang niet altijd bij de vergelijkingssites liggen. De prijsafwijkingen komen bijvoorbeeld doordat webwinkels wel extra kosten berekenen maar die niet doorgeven aan de vergelijkers.

Infographic

Het volledige rapport is hier (PDF) te downloaden. Hieronder een infographic gemaakt door Spijkermat Infographics waarin de belangrijkste zaken worden opgesomd.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Lees meer over: ,