[Infographic] Vergelijking toen en nu, het stoppen van ondersteuning Windows XP

[Infographic] Vergelijking toen en nu, het stoppen van ondersteuning Windows XP

Het duurt nog minder dan twee weken en dan zal de ondersteuning voor zowel Windows XP als voor Microsoft Office 2003 definitief gaan stoppen. Na 8 april zullen er geen beveiligingsupdates meer worden uitgebracht voor Windows XP en zullen gevonden lekken niet meer worden verholpen. Sinds vorige maand krijgen gebruikers van Windows XP Home enProfessional al waarschuwingen te zien over het verlopen van de ondersteuning.

Als nieuwe herinnering aan 8 april heeft het bedrijf de onderstaande grappige infographic gemaakt. In de afbeelding wordt de begintijd van Windows XP en Office 2003 vergeleken met de huidige tijd. Zo waren toen telefoons met camera's pas net op de markt, bestonden Facebook en Twitter bijvoorbeeld nog niet en was het nog heel normaal om naar de videotheek te gaan om een film te huren. De infographic met de vergelijkingen hieronder.

Begin deze maand liet Microsoft nog weten dat er 1 miljoen gebruikers van Windows XP in Nederland waren. Volgens cijfers van StatCounter heeft Windows XP momenteel in Nederland nog een marktaandeel van 8,24 procent, wereldwijd is dit nog 17.15 procent. Er zijn helaas geen actuele cijfers over het huidige marktaandeel van Microsoft Office 2003.

windows_xp_infographic

Lees meer over: , ,