[Infographic] Twitter 2012 Facts en Figures

Het jaar is nog niet om maar website-monitoring.com is vast begonnen met het kijken naar de huidige status van Twitter en alle hoogtepunten van dit jaar. In de infographic is te zien dat er dagelijks 1 miljoen nieuwe gebruikers bijkomen wat goed is voor 11 accounts per seconde, sinds juli dit jaar heeft de microblogdienst meer dan 500 miljoen gebruikers.

Er zijn net iets meer vrouwen (55 procent) actief op de microblogdienst dan mannen (45 procent), de meeste gebruikers zijn tussen de 18 en 34 jaar. Al met al worden er per maand meer zoekopdrachten uitgevoerd op Twitter dan op Bing en Yahoo samen. 18 procent van alle gebruikers plaats gemiddeld dagelijks een of meerdere berichten.

De gebruiker met de meeste volgers is nog altijd Lady Gaga met meer dan 30 miljoen volgersgevolgd door Justin Bieber, Katy Perry, en op de vierde plaats de meest populaire persoon op Facebook, Rihanna. Op de vijfde plaats staat president Barack Obama. Meer statistieken over Twitter in de infographic hieronder van website-monitoring.com.

Lees meer over: