[Infographic] Voorspelling Oscaruitreiking

Morgen zal weer in het Kodak Theatre in Hollywood, Californië de uitreiking van de Oscars plaatsvinden, gepresenteerd door Billy Crystal. Reden voor het bedrijf Banyan Branch om eens op de zaken vooruit te lopen en te kijken op basis van gegevens van Twitter en Facebook wie dit jaar de felbegeerde gouden beelden mee naar huis gaan nemen.

Volgens de infographic gaat op basis van Likes en Tweets The Help de Oscar voor beste film winnen. Brad Pitt wint de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in Moneyball en Viola Davis (The Help) gaat op basis van de gegevens de Oscar voor beste actrice winnen.

Google

Google heeft net als voorgaande jaren ook een voorspelling gedaan. Afgelopen jaar wist Google de beste film te voorspellen en dit jaar denkt Google op basis van eigen gegevens dat de film Extremely Loud and Incredibly Close wel eens zou kunnen gaan winnen. Hieraan toegevoegd wordt dat de films The Artist en Midnight in Paris ook een goede kans maken. Wat betreft de Oscar voor beste acteur maken Gary Oldman en George Clooney een grote kans om het beeldje mee naar huis te mogen nemen. Rooney Mara en Meryl Streep maken volgens Google goede kans om de Oscar voor beste actrice te winnen.

De infographic van Banyan Branch bekijk je hieronder.

Lees meer over: , ,