[Infographic] Social Media in Nederland

Uit nieuwe cijfers van comScore blijkt dat Twitter binnenkort in Nederland waarschijnlijk Hyves voorbij zal gaan als het gaat om unieke bezoekers per maand. Naar voren komt dat Hyves in de maand april rond de 5 miljoen unieke bezoekers had en Twitter had 4.1 miljoen bezoekers. In december afgelopen jaar was het verschil groter toen trok Hyves 6.1 miljoen bezoekers en Twitter 3.9 miljoen, omdat Hyves krimpt en Twitter verder groeit zou het kunnen gebeuren dat in de komende maanden Twitter Hyves voorbij gaat.

Een woordvoerder van Hyves laat tegenover NU.nl weten tevreden te zijn met een tweede of derde plek en zegt verder "We zijn inderdaad geen alleenheerser meer, het sociale medialandschap is de afgelopen jaren flink veranderd. Volgens onze cijfers loggen er dagelijks 1,3 miljoen mensen in op Hyves, dat zijn de actieve leden." Belangrijk om te noteren is dat comScore pas meet vanaf 15 jaar en dat mobiel niet wordt meegenomen.

Zie ook de infographic: Jongeren op Hyves.

Facebook

Facebook kwam in april uit op 8.9 miljoen unieke bezoekers in Nederland, het sociale netwerk ging vorig jaar juli Hyves al voorbij. Kijkend naar dagelijks gebruik scoort Facebook het beste, 66 procent van de Nederlandse gebruikers bezoekt het netwerk dagelijks, bij Twitter is dat 50 procent, bij Hyves 20 procent en LinkedIn 10 procent.

De cijfers zijn op basis van onder andere het Stats Dashboard op Marketingfacts en het onderzoek van Newcom Research in de onderstaande infographic samengevat.

Lees meer over: , ,