[Infographic] Ouders en hun kinderen op Facebook

Het zal altijd een afweging zijn voor ouders en kinderen hoe ze met elkaar omgaan om sociale netwerken zoals Facebook. Het bedrijf Lab42 voerde een onderzoek uit waaruit onder andere naar voren is gekomen dat veel ouders hun kinderen op Facebook goed in de gaten houden en veel ouders dagelijks het profiel van hun kinderen checken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 gebruikers. Naar voren kwam dat 92 procent van de ouders zijn bevriend met hun kinderen op Facebook, 40 procent gaf aan dat veiligheid de belangrijkste reden is om te kijken naar de profielen van hun kinderen, gevolgd door nieuwsgierigheid. 55 procent wil er op deze manier ook zeker van zijn dat het gebruik van het sociale netwerk niet ten koste gaat van belangrijke zaken zoals huiswerk.

Een andere zorg die bestaat onder ouders is dat hun kinderen gepest worden of zelf kinderen pesten maar ook is er de zorg dat er te weinig tijd wordt doorgebracht met vrienden en familie. Tevens blijkt 72 procent de wachtwoorden van hun kinderen te weten.

Lees meer over: