[Infographic] Oscaruitreiking volgens diverse Social Media

Vanavond zal in het Dolby Theatre in Hollywood de 85ste uitreiking van de Oscars gaan plaatsvinden. Eerder deze week zag je al de voorspellingen van zowel Google als zoekmachine Bing op basis van uitgevoerde zoekopdrachten en aanvullend net voor de uitreiking vanavond is er nog een laatste onderzoek uitgevoerd door de Meltwater Group. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden gekeken naar sociale netwerken waaronder Twitter en Facebook en tevens is er gekeken naar blogs, reacties en video's op YouTube.

Uit alle gegevens is de onderstaande infographic komen rollen met een aantal afwijkende voorspellingen vergeleken met Google en Bing. Waar de zoekmachines het al over eens waren eerder deze week komt ook naar voren in de infographic en dat is dat de film Argo uitgeroepen zal worden tot de beste film gevolgd door de Lincoln op de tweede plaats.

Volgens de Meltwater Group zal Daniel Day-Lewis met de Oscar voor beste acteur naar huis gaan voor zijn rol in Lincoln, volgens Google en Bing zal dit de hoofdrolspeler van Les Misérables gaan worden, Hugh Jackman. Jackman komt in de infographic op de tweede plaats. Beste actrice zal Jennifer Lawrence gaan worden en de beste regisseur zal Steven Spielberg worden voor Lincoln. Christoph Waltz zal de Oscar voor beste mannelijke bijrol mee naar huis gaan nemen voor zijn rol in Django Unchained. Dit komt overeen met Google echter denkt Bing dat Robert De Niro het beeldje zal winnen. Als laatste is Anne Hathaway veruit de favoriet voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in Les Misérables.

oscar_social_media

Lees meer over: , , , ,