[Infographic] LinkedIn heeft nu 200 miljoen gebruikers

LinkedIn heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Om deze mijlpaal te vieren heeft het zakelijke sociale netwerk de onderstaande infographic gemaakt met enkele feitjes over deze 200 miljoen gebruikers. In maart 2011 werd de grens van 100 miljoen gebruikers gehaald en ook toen werd er een infographic gemaakt.

Zo is te zien dat veruit de meeste gebruikers uit de Verenigde Staten komen, in totaal 74 miljoen. Op de tweede plaats staat India met 18 miljoen gebruikers, op de derde plaats staan Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk met elk 11 miljoen gebruikers. Elke seconde krijgt het zakelijke netwerk er gemiddeld twee nieuwe gebruikers bij en in totaal zijn dit er 172.800 per dag, oftewel genoeg om het Colosseum in Rome drie keer volledig te vullen.

Het is sinds enige tijd ook mogelijk om gebruikers te volgen en de meest gevolgde persoon is op dit moment Richard Branson gevolgd door Barack Obama. Richard Branson, bekend van zijn bedrijf Virgin was vorig jaar op 30 november de eerste gebruiker met 1 miljoen volgers sinds de introductie van de feature twee maanden eerder.

infographic_linkedin_200_miljoen

Lees meer over: