[Infographic] De iPod bestaat vandaag 10 jaar

Het is vandaag precies 10 jaar geleden dat Apple een nieuw revolutionair muziekapparaat introduceerde genaamd de iPod. Het model werd in 2001 gepresenteerd door Steve Jobs en was zo groot als een pakje kaarten (101 x 61 x 20mm). Het apparaat had een harde schijf van 5 GB, goed voor 1000 muzieknummers. De batterij ging 10 uur mee (de batterij van de iPod Classic gaat nu 36 uur mee). Tevens was de iPod de eerste muziekspeler met een FireWire poort waardoor het mogelijk was om deze 1000 nummers binnen 10 minuten op het apparaat te plaatsen. De prijs van dit model lag op bijna € 450,-.

Een half jaar na de introductie werden een 10 GB en 15 GB versie aangekondigd.

Verkoop

Inmiddels zijn er verschillende modellen, de iPod Touch, Nano, Shuffle en de iPod Classic. De verkoop gaat echter wel achteruit zo liet Apple onlangs weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. In het afgelopen kwartaal werden er 6.62 miljoen iPods verkocht, een daling van 27 procent vergeleken met dezelfde periode afgelopen jaar.

Infographic

Om de verjaardag van de iPod te vieren heeft vouchercodes.co.uk de onderstaande infographic gemaakt die gaat over geschiedenis van het apparaat.

Lees meer over: ,