[Infographic] Instagram vergeleken met Vine

Begin dit jaar kwam Twitter met Vine, een nieuwe videodienst om aanvankelijk eerst alleen met een iPhone korte video's van maximaal zes seconden op te nemen. Sinds vorige maand is er naast de iPhone ook een app van Vine beschikbaar voor Android.

De videodienst sloeg aan en wist in de eerste vijf maanden meer dan 13 miljoen gebruikers aan zich te binden die samen elke dag 1 miljoen video's maken. Enkele weken terug kwam er de toevoeging van video aan Instagram waarmee de tot op dat moment pure fotoapplicatie de concurrentie aanging met Vine. Instagram had met 130 miljoen gebruikers wel direct een behoorlijke voorsprong op de nieuwe videodienst van Twitter.

Een belangrijk verschil tussen Vine en Instagram is dat video's die gemaakt worden met Instagram maximaal 15 seconden mogen duren, tevens heeft Instagram de mogelijkheid om gemaakte video's te bewerken met filters en scenes te verwijderen. NeoMobile besloot om een vergelijking te maken tussen Vine en Instagram, meer in de infographic hieronder.

[Infographic] Instagram vergeleken met Vine

Lees meer over: , , ,