[Infographic] Google Play bestaat 1 jaar

Google Play LogoHet is deze week een jaar geleden dat Google een nieuwe centrale plaats voor muziek, films, televisieseries, tijdschriften, boeken, applicaties en spellen presenteerde met als naam Google Play. Om de eerste verjaardag te vieren maakte Google de onderstaande infographic met een aantal feitjes. Zo kunnen er op dit moment meer dan 700.000 applicaties worden gedownload, zijn er meer dan 5 miljoen boeken beschikbaar en bestaat de catalogus met muziek uit meer dan 18 miljoen nummers. Ter vergelijking, iTunes van concurrent Apple bevat momenteel ongeveer 30 miljoen muzieknummers.

In Nederland zijn tot op heden alleen applicaties beschikbaar maar in andere landen naast de Verenigde Staten zijn inmiddels ook films, televisieseries, tijdschriften en boeken te koop evenals muziek. Het gaat onder andere om het Vereningd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Japan. Afgelopen september werd de mijlpaal van 25 miljard downloads bereikt en sinds augustus zijn er in de Verenigde Staten Gift Cards beschikbaar. Deze Gifts Cards werden eerder deze week nog in het Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd.

Op diverse homepage van de zoekmachine wereldwijd viert Google de verjaardag van Google Play met de zin 'Google Play turns 1: Join the party' en een link naar een pagina met cadeau's van het Google Play team. De cadeau's zijn een beperkte tijd beschikbaar.

Google Play 1 jaar

Lees meer over: ,