[Infographic] Gmail bestaat deze maand 9 jaar

gmail_logoVorige week maandag al was het precies 9 jaar geleden dat Gmail werd gelanceerd door Google. Omdat Gmail in 2004 op uitgerekend 1 april werd gepresenteerd geloofden velen op dat moment niet dat de nieuwe en gratis e-maildienst van het bedrijf echt was maar dat het ging om een 1 april grap, iets waar het bedrijf bekend om staat.

Aanvankelijk was Gmail alleen beschikbaar op basis van uitnodigingen en dit bleef zo tot 14 februari 2007 toen Google besloot om deze beperking op te heffen. Sinds de introductie is Gmail flink gegroeid en inmiddels staat de teller op meer dan 425 miljoen actieve gebruikers die allen beschikken over meer dan 10 GB gratis opslagruimte. In 2004 had elk account nog maar 1 GB gratis ruimte al was dit al bijzonder veel aangezien je op dat moment bij andere maildiensten gemiddeld 2 tot 5 MB gratis opslagruimte kreeg.

Paul Buchheit

Gmail werd gemaakt door Paul Buchheit, Buchheit was de 23ste medewerker van Google en naast de bedenker van de maildienst ook de bedenker van het motto van Google Don't be evil en hij bouwde een eerste prototype van Google AdSense. Paul Buchheit bouwde later FriendFeed samen met Bret Taylor, Jim Norris en Sanjeev Singh, dit bedrijf werd in augustus 2009 overgenomen door Facebook. Buchheit verliet het sociale netwerk in 2010.

Omdat Gmail 9 jaar is geworden heeft het team de onderstaande infographic gemaakt met een aantal hoogtepunten. Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

[Infographic] Gmail bestaat deze maand 9 jaar

Lees meer over: ,