[Infographic] Flappy Bird: A legend in its own time

[Infographic] Flappy Bird: A legend in its own time

Flappy Bird, het plotseling bijzonder populaire spel is niet meer en daarom besloot StartApp een infographic te maken met alle hoogtepunten van het spel sinds de lancering.

Flappy Bird werd gemaakt door de ontwikkelaar Dong Nguyen en de eerste versie voor iOS verscheen op 24 mei 2013 in de App Store van Apple. Echt populair werd het spel niet meteen, wel wist Flappy Bird binnen een maand in de lijst met de populairste gratis apps voor iOS te komen in Rusland en een maand later in Australië. De app werd pas echt populair in de Verenigde Staten in januari dit jaar en daarna ging het bijzonder snel, begin deze maand stond het spel in meer dan 100 landen op de eerste plaats in de App Store.

Op 9 februari besloot Dong Nguyen echter om de app te gaan verwijderen uit zowel de App Store van Apple als de Play Store van Google, Nguyen kwam tot deze beslissing omdat de populariteit hem teveel werd. Het gevolg van het verdwijnen van het spel was dat er snel al diverse kopieën verschenen, er werden zelfs telefoons aangeboden op eBay met het spel.

flappy_bird_infographic

Lees meer over: , ,