[Infographic] Facebook coverfoto’s en de regel 20 procent tekst

In december maakte Facebook het plotseling een regel dat tekst maximaal 20 procent van een coverfoto op een pagina mag beslaan. De coverfoto is de afbeelding die bovenaan een pagina wordt geplaatst. In de voorwaarden voor Facebookpagina's staat sinds vorige maand dat omslagen "afbeeldingen bevatten die uit minder dan 20% tekst bestaan".

Daarnaast is het overigens ook niet toegestaan om prijs of aankoopinformatie op te nemen zoals '40% korting' of 'Op socialmusic.com te downloaden' en ook contactgegevens zoals een internetadres, e-mailadres zijn niet toegestaan evenals het verwijzen naar de Vind ik leuk knop en zinnen a;s 'Profiteer nu' of 'Vertel het je vrienden'.

Terugkomend op de 20 procent regel voor coverfoto's heeft ShortStack een infographic gemaakt om een idee te krijgen hoeveel 20 procent precies is. Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken. Deze regel is overigens ook van toepassing op advertenties, "Advertenties en gesponsorde verslagen van pagina's voor het nieuwsoverzicht mogen geen afbeeldingen bevatten die voor meer dan 20 procent uit tekst bestaan".

Facebook 20 procent

Lees meer over: