[Infographic] De populairste plugins voor WordPress

De onderstaande infographic bevat een overzicht van de 30 meest populaire plugins die beschikbaar zijn voor blogpakket WordPress. In het overzicht diverse staan handige plugins gerangschikt op het aantal downloads, bij elke uitbreiding staat een korte omschrijving en de totale waardering gegeven door gebruikers uitgedrukt in sterren.

Op de eerste plaats staat All in One SEO Pack, deze SEO uitbreiding is tot op heden al bijna 13 miljoen keer gedownload en heeft net geen waardering van 4 sterren. Op de tweede plaats de plugin Askimet om spam te bestrijden en op de derde plaats staat Google XML Sitemaps. Omdat WordPress standaard geen formulieren heeft is er de uitbreiding Contact Form 7 die gebruikt kan worden om onbeperkt formulieren aan te maken en te plaatsen op pagina's en in berichten. Dat deze behoefte bestaat blijkt wel uit het aantal downloads, Contact Form 7 is inmiddels al bijna 9 miljoen keer gedownload.

Een andere uitbreiding in de top 30 is bijvoorbeeld een plugin om eenvoudig berichten, pagina's, reacties, tags, etc. te kunnen importeren. Op de dertiende plaats staat overigens de plugin WordPress SEO by Yoast die is gemaakt door de Nederlander Joost de Valk.

Alle genoemde plugins in de infographic evenals andere uitbreidingen zijn hier te vinden.

[Infographic] De populairste plugins voor WordPress

Lees meer over: