[Infographic] De Olympische Spelen op Twitter

In de afgelopen twee weken zijn er bijzonder veel berichten geplaatst op Twitter die te maken hadden met de Olympische Spelen in Londen. Zo was de openingsceremonie op vrijdag 27 juli bijvoorbeeld goed voor een totaal van 9.66 miljoen berichten. Mass Relevance heeft gekeken naar alle berichten op Twitter over de Zomerspelen tijdens de eerste 10 dagen van het evenement. Uit de cijfers blijkt dat er bijna 25 miljoen berichten zijn geplaatst in de eerste 10 dagen met een gemiddelde van 1975 tweets per minuut.

Zwemmer Michael Phelps was de sporter die veruit het meest werd genoemd op Twitter gevold door basketballer Lebron James en schoonspringer Tom Daley. Ook staat Usain Bolt in de top 5. Wat betreft sporten ging het in de eerste 10 dagen veel over zwemmen.

80.000 berichten per minuut

Aanvullend op de cijfers was er gisteravond een bijzonder hoge piek op het moment dat Usain Bolt zijn tweede gouden Olympische medaille wist te winnen op de 200 meter. Er was een piek van 80.000 berichten per minuut. De onderstaande infographic gaat alleen over de eerste 10 dagen en dus is de piek van gisteravond hierin niet opgenomen.

Lees meer over: ,