[Infographic] De iPhone 5 op Twitter

De aankondiging van de nieuwe iPhone 5 was deze week het onderwerp van gesprek op allerlei plekken waaronder op Twitter. Uit een onderzoek van Derek Ruths blijkt dat na 12 minuten toen de iPhone 5 aan de beurt was het aantal tweets omhoog schoot en het totale aantal berichten geplaatst tijdens de aankondiging was bijna net zoveel als alle berichten geplaatst tijdens de drie dagen durende Republikeinse Partijconventie die recent plaatsvond in de Verenigde Staten. Gemiddeld werden er volgens het onderzoek 25.400 berichten per minuut geplaatst. Het meest besproken was het feit dat het toestel dunner is geworden, ook over het gewicht werd veel gesproken evenals de processor.

Tevens komt naar voren dat de berichten vooral werden geplaatst door mannelijke gebruikers van Twitter. De meeste tweets over de iPhone 5 kwamen uit de Verenigde Staten gevolgd door Braziliƫ, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

De infographic zie je hieronder. Overigens komt uit een ander onderzoek naar voren dat 40 procent van de tweets geplaatst over de iPhone 5 sinds de aankondiging tot vrijdagochtend positief waren. De meeste andere berichten over het toestel waren neutraal zonder mening. Ter vergelijking, uit een eerder onderzoek bleek dat slechts 26 procent van de berichten over de iPhone 4S positief waren tegenover 49 procent negatief.

Lees meer over: , ,