[Infographic] De hoogtepunten van Skype

Om de negende verjaardag te vieren heeft Skype de onderstaande infographic gemaakt met een overzicht van alle hoogtepunten sinds 2003 tot op heden. Een eerste betaversie van het programma om gratis mee te bellen en te chatten werd in augustus 2003 uitgebracht. Het bedrijf werd opgericht door de Zweed Niklas Zennström en de Deen Janus Friis en samen met de ontwikkelaars Ahti Heinla, Priit Kasesalu, en Jaan Tallinn maakten zij de eerste versie van het programma. Sinds dat de eerste testversie uitkwam groeide het programma bijzonder snel en werden er veel nieuwe features toegevoegd.

Op 12 september 2005 werd Skype overgenomen door veilingsite eBay voor een bedrag van 2,6 miljard dollar in contanten en aandelen. Een aantal jaar later in september 2009 verkocht eBay Skype weer aan een groep investeerders. Sinds vorig jaar is het bedrijf in handen van Microsoft. Microsoft nam Skype over voor een bedrag van 8,5 miljard dollar.

Wat betreft het aantal gebruikers tegelijkertijd online waren er dit er in mei dit jaar maar liefst 40 miljoen. Meer hoogtepunten uit de afgelopen jaren in de infographic hieronder.

Lees meer over: ,