[Infographic] Alle applicaties standaard in Windows 8.1

infographic_windows_8_1_apps_tb Op 17 oktober zal Windows 8.1 officieel digitaal beschikbaar komen en een dag later zal de update voor Windows 8 dan ook in de winkels liggen. Windows 8.1 kent de nodige verbeteringen vergeleken met Windows 8. Zo zal de bekende startknop gaan terugkeren met de update, het klikken op de knop opent echter niet het klassieke menu Start maar opent het startscherm van het besturingssysteem. Nieuw is ook een optie om rechtstreeks op te starten naar de desktopweergave om zo het startscherm over te slaan.

Wat betreft het startscherm zijn er allerlei kleine verbeteringen doorgevoerd, tegels kunnen kleiner of groter worden gemaakt en er kan een achtergrond ingesteld worden, waaronder een geanimeerde achtergrond. Er is betere ondersteuning toegevoegd voor hogere resoluties en multitasking is gewijzigd. Zo zijn er een hoop nieuwe features toegevoegd.

Tevens brengt Windows 8.1 een aantal nieuwe applicaties. Als eerste zal Skype standaard worden meegeleverd met Windows 8.1. Nieuw is een alarm in de metro-interface, een rekenmachine en een geluidsrecorder. Daarnaast zijn er enkele nieuwe applicaties van het team van Bing toegevoegd. Welke applicaties straks allemaal standaard aanwezig zijn in Windows 8.1 is te zien in de onderstaande infographic die Microsoft heeft gemaakt.

infographic_windows_8_1apps

Lees meer over: ,