[Infographic] 5 miljoen .nl domeinnamen

Marion Gerritsen is de gelukkige die de 5 miljoenste .nl-domeinnaam heeft geregistreerd. Door het domein mariongerritsen.nl te registreren krijgt ze binnen zomaar een iPad cadeau van SIDN, het bedrijf waar ze het domein registreerde krijgt binnenkort taart. Momenteel heeft 21% van de Nederlandse huishoudens een domeinnaam. In de loop van 2012 wordt bij huishoudens een groei van 3% verwacht. Vrijwel alle ondernemers hebben een of meerdere domeinnamen in bezit, 83% van hen heeft daar volgens cijfers van het CBS ook een eigen website achter draaien. Nederlandse bedrijven verwachten komende jaren hun domeinnamenportfolio verder uit te breiden, vooral ten behoeve van specifieke actie- en campagnesites, maar zijn kritisch over het zogenaamde defensief registreren.

Infographics

Hieronder twee infographics die gaan over de 5 miljoen domeinnamen. De eerste hieronder is afkomstig van SIDN zelf speciaal gemaakt voor deze gelegenheid en hieruit blijkt onder andere dat er per dag 3.200 nieuwe registraties zijn, 940 miljoen IPv4 name server queries en 2.500.000 domein check’s. De tweede infographic hieronder is afkomstig van Yourhosting en gaat over de geschiedenis van het .nl-domein en begint met de .nl-domeinnaam die werd geregistreerd in 1986. Dit betrof het domein cwi.nl.

Nederland is het derde land in de wereld met een eigen domeinnaamextensie dat meer dan vijf miljoen van haar eigen domeinnamen heeft geregistreerd. Alleen de .de-domeinnaam en de .uk-domeinnaam (Verenigd Koninkrijk) zijn vaker geregistreerd.

Klik op de afbeelding om een vergroting te bekijken.

Lees meer over: