[Infographic] 15 jaar Google

[Infographic] 15 jaar Google

Google viert vandaag groot feest vanwege de vijftiende verjaardag. Vanwege de verjaardag is er vandaag een interactief spel te zien op de homepage van de zoekmachine en is er een Easter Egg verstopt. Maar het bedrijf heeft nog meer gedaan en twee timelines gemaakt die alle belangrijke hoogtepunten in de afgelopen jaren tonen.

Als eerste gaat het om de onderstaande infographic die specifiek is gericht op de zoekmachine. Deze begint in 1997 toen het domein Google.com werd geregistreerd.

In het jaar 2000 begon het bedrijf met Google AdWords en een jaar later werd Google Images toegevoegd. Wie verder kijkt naar de jaren daarna ziet een hoop toegevoegde features die inmiddels allemaal welbekend zijn. Klik op de infographic voor een vergroting. Overigens werden er gisteren ook nog een aantal nieuwe features aangekondigd.

google_timeline

Naast de bovenstaande infographic heeft Google nog een veel uitgebreidere interactieve timeline gemaakt met een overzicht van alle belangrijke momenten van het bedrijf sinds het moment dat de twee oprichters Larry Page en Sergey Brin elkaar hebben ontmoet in 1995.

De ontmoeting tussen de twee op de Universiteit van Stanford zorgde een jaar later voor de zoekmachine BackRub, de voorloper van Google. In 1997 besluiten beiden om een nieuwe naam te verzinnen voor de zoekmachine en na het nodige nadenken is Google geboren. De naam Google komt voort uit Googol. Dat is de wiskundige naam voor een 1 gevolgd door 100 nullen. Deze term wordt gebruikt om het doel van Google aan te geven, namelijk het organiseren van de enorm grote hoeveelheid informatie op het internet.

Grappig detail is overigens dat Larry Page en Sergey Brin aanvankelijk niet het idee hadden om een eigen bedrijf te beginnen. De twee probeerden in 1998 hun zoektechnologie te verkopen aan onder andere Yahoo en Excite maar beide bedrijven wilde de technologie niet aanschaffen. Uiteindelijk besloten ze om een eigen bedrijf te beginnen en vanaf dat moment ging het bijzonder snel met Google. Het bedrijf ging in 2004 naar de beurs waardoor Larry Page en Sergey Brin plotseling multimiljardairs werden.

De timeline bekijk je hier, meer over de geschiedenis Google lees je op deze pagina.

Lees meer over: ,