Indoor Google Maps na twee jaar eindelijk in Nederland

Indoor Google Maps voor Android is eindelijk beschikbaar gemaakt door Google in Nederland. In november 2011 introduceerde Google Indoor Maps voor Android al in de Verenigde Staten en in Japan, het kunnen bekijken van plattegronden van bepaalde locaties. Google Indoor Maps kan bijvoorbeeld bijzonder handig zijn tijdens een bezoek aan een vliegveld, een winkelcentrum, een universiteit, een treinstation of een stadion.

De uitrol van Indoor Maps verliep langzaam, begin afgelopen jaar werd de toevoeging geïntroduceerd in Zwitserland en Canada en in juli 2012 in het Verenigd Koninkrijk. Later kwamen daar nog België, Denemarken, Frankrijk en Zweden bij. Het is pas sinds afgelopen jaar november dat de plattegronden ook beschikbaar zijn in de desktopversie van Maps. Inmiddels zijn er 10.000 plattegronden beschikbaar van locaties in 14 landen wereldwijd.

Indoor Maps Nederland

Wat betreft Nederland zijn er een groot aantal locaties beschikbaar, onder andere 14 grote treinstations, het Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Ook de Amsterdam Arena, PSV Philips Station en De Kuip zijn toegevoegd. Hetzelfde geldt voor Eindhoven Airport (recent al toegevoegd aan Google Street View), diverse winkels van Albert Heijn en Bijenkorf en Universiteit Twente. Ook diverse winkelcentra, waaronder Citymall Almere en Hoog Catharijne in Utrecht zijn toegevoegd aan Google indoor Maps.

Om een plattegrond te zien is inzoomen op een gebouw waarvoor een indoor kaart beschikbaar is voldoende. Het ‘blue dot’-icoontje geeft je locatie aan en de interface detecteert ook automatisch de etage wanneer je in een gebouw met meerdere verdiepingen bent. Hierboven in de video zie je een korte demonstratie van Indoor Maps.

indoor_google_maps_nederland