Indexeringsstatus toegevoegd aan Webmaster Tools

Google heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan Google Webmaster Tools, het gaat om het onderdeel genaamd Indexeringsstatus te vinden onder het menu 'Gezondheid' aan de linkerkant. Na het openen toont het onderdeel hoeveel pagina's van de desbetreffende website opgenomen zijn in de index van Google, inclusief grafiek. Het gaat dan om statistieken van drie dagen oud en daarnaast zie je gegevens die tot een jaar terug gaan.

Geavanceerd

Bovenaan staat een knop 'Geavanceerd' om meer gegevens op te vragen. Na het klikken op de knop zie je ook hier het totaal aantal geindexeerde pagina's maar ook het aantal pagina's ooit gecrawld door Google en het aantal pagina's geblokkeerd door robots.txt. Ook hier het aantal niet geselecteerde pagina's, dit zijn pagina's die niet opgenomen zijn door Google in de index omdat ze bijvoorbeeld teveel leken op andere pagina's.

Google voegt nog toe dat het altijd om een totaal aantal pagina's gaat. Dat wil zeggen dat als er staat dat er op 22 juli 90 pagina's waren opgenomen in de index dit het totaal aantal pagina's is en is het dus niet zo dat er alleen op deze dag 90 pagina's zijn toegevoegd.