Inauguratie Barack Obama: 27.760 berichten per minuut op Twitter

De inauguratie van Barack Obama waarmee zijn tweede termijn officieel is begonnen heeft gisteren logischerwijs voor een hoop berichten op Twitter gezorgd. Er waren diverse pieken te zien gedurende de ceremonie die plaatsvond in Washington en de eerste piek was direct al op het moment dat Barack Obama werd aangekondigd en ging zitten op zijn stoel, dit moment zorgde voor ruim 14.062 berichten per minuut op de microblogdienst.

Het volgende piekmoment volgde iets meer dan een half uur later toen de president begon met zijn toespraak, dit zorgde voor bijna een verdubbeling van het eerste moment met 27.760 berichten per minuut. Het absolute hoogtepunt volgde bijna 20 minuten later toen de president zei "We cannot mistake absolutism for principle... name calling as a substitute for debate". Dit moment was goed voor meer dan 27.795 berichten per minuut.

In totaal werden er 1.1 miljoen berichten geplaatst op Twitter gedurende de ceremonie tussen 11:27 uur en 12:34 uur Amerikaanse tijd. In 2009 toen Barack Obama werd be√ędigd als de 44ste president van de Verenigde Staten werden er slechts 82.392 berichten geplaatst tijdens de gehele ceremonie met een piek van slechts 3210 berichten per minuut. Het was in 2009 dan ook nog een stuk rustiger op Twitter dan tegenwoordig.

Inauguratie Barack Obama goed voor 27.760 berichten per minuut

Lees meer over: