Iemand telefonisch toevoegen aan Google+ Hangout

Eerder al beschikbaar als onderdeel van Hangouts with extras was het kunnen uitnodigen van iemand voor een Hangout door diegene te bellen. Deze feature is nu definitief doorgevoerd en dus handig voor vergaderingen of meetings waarbij iemand niet direct op de normale manier deel kan nemen aan een Hangout omdat diegene geen toegang heeft tot een computer of simpelweg niet beschikt over een Google+ profiel.

Het telefonisch uitnodigen kan door nadat de Hangout is gestart bovenin op de knop Invite te klikken en kies daarna in het scherm dat opent voor "+telephone". Je kunt dan een nummer invoeren en iemand gaan bellen. Diegene wordt dan toegevoegd aan de Hangout en kan dus na opnemen direct deelnemen. Een beperking is momenteel nog wel dat je maximaal 1 persoon op deze manier kunt uitnodigen voor een Hangout.

Bellen naar nummers in de Verenigde Staten en Canada is geheel gratis, voor alle andere landen geldt een goedkoop tarief. Google geeft overigens nog even aan dat het bellen naar een alarmnummer niet mogelijk is al is dit ook niet echt relevant voor Hangouts.

Lees meer over: ,