Icoon Google+ Kringen heet nu ‘Mensen vinden’

Sinds de introductie van Google+ in juni 2011 beschikt het sociale netwerk over Kringen en met de redesign in april afgelopen jaar werd er aan de linkerkant een icoon 'Kringen' toegevoegd. Om gebruikers en met name nieuwe gebruikers eenvoudiger vrienden, bekenden en andere interessante mensen te laten vinden op het sociale netwerk heeft Google dit icoon een andere naam gegeven. Het icoon heet nu 'Mensen vinden' of Find People in het Engels en het klikken op het icoon brengt je naar een nieuwe pagina.

Op deze pagina een overzicht van gebruikers die mogelijk interessant zijn om te gaan volgen. Handig als je nieuw bent op het sociale netwerk is dat gebruikers waar je al contact mee had via Gmail of via andere producten van Google bovenaan worden getoond. Om nog meer suggesties te krijgen staat er een blokje aan de rechterkant om te zoeken naar collega's en klasgenoten. Hier ook een optie om in de contactpersonen van Gmail te zoeken en een optie om andere producten zoals Hotmail te koppelen met Google Plus.

Helemaal bovenaan de pagina aan de linkerkant staat de knop om al je eigen bestaande kringen te bekijken en te bewerken. Hieronder zie je een screenshot van de pagina.

google_plus_mensen_vinden_overzicht

Google+ Evenementen

Dan is er nog een andere kleine update doorgevoerd betreffende pagina's van evenementen. Een feature van Google+ Events is dat bezoekers van een evenement allemaal foto's hiervan kunnen uploaden naar de betreffende pagina. Deze foto's worden geplaatst in een album en nieuw is nu dat al deze foto's tegelijk gedownload kunnen worden. Dit kan door de pagina van een evenement te openen en rechtsboven te klikken op de knop 'Actions'. Hier staat dan in het uitklapmenu de optie 'Download event photos'.

google_plus_events

Lees meer over: ,