Hyves zet tool online om foto’s, video’s, krabbels, blogs en www’s te downloaden

Hyves zet tool online om foto’s, video’s, krabbels, blogs en www’s te downloaden

Op 31 oktober kondigde Hyves aan te gaan stoppen als sociaal netwerk en per 2 december door te gaan als gaming platform. De traditionele functie die Hyves altijd had als sociaal netwerk nam in de afgelopen tijd al sterk af en tegenwoordig spenderen de huidige bezoekers van de website al ruim 70 procent van hun tijd aan het spelen van spelletjes.

Met deze aankondiging op 31 oktober gaf Hyves aan dat alle bestaande gebruikers een optie kregen om hun eigen foto's, video's, krabbels, blogs en www's te downloaden en dit kan vanaf vandaag op een speciaal ingerichte pagina. Naast het downloaden van content kunnen gebruikers op deze pagina een persoonlijk prikbord met Hyves hoogtepunten bekijken en de mogelijkheid om een persoonlijk fotoboek samen te stellen is toegevoegd.

Vanaf vandaag tot en met 29 november kunnen alle geïnteresseerde gebruikers van Hyves een verzoek indienen om hun eigen content te downloaden. Na het indienen van het verzoek zal er een e-mail worden verzonden op het moment dat de download (zip-bestand) met alle content klaar staat om gedownload te worden. Dit kan een aantal dagen duren.

Een verzoek indienen kan op: www.hyves.nl/bedankt. Hyves gaf zelf eerder aan te verwachten tot eind december druk te zijn met het verwerken van alle verzoeken. Actieve Hyves gamers kunnen na 1 december nog gewoon blijven inloggen met hun account.

1 Petabyte

Er staat momenteel nog meer dan 1 Petabyte aan digitale gegevens van gebruikers op de servers van Hyves. Dit komt met name door het feit dat er nog altijd miljoenen geregistreerde profielpagina's zijn. Een klein deel daarvan komt uit het buitenland. Zo hebben bijvoorbeeld nog meer dan 260.000 Peruanen de beschikking over een account.

Hoe je een Hyves account eenvoudig kan verwijderen lees je hier.

Lees meer over: