Hyves lespakket over social media voor het basisonderwijs

Gisteren heeft Hyves het ‘Veilig Leren Hyven’-lespakket overhandigd aan Boris van der Ham, kamerlid van D66 en Remco Pijpers, directeur Stichting Mijn Kind Online. Het lespakket bevat tien lessen over het omgaan van kinderen met sociale netwerken. Leraren, mediacoaches en andere opvoeders kunnen het lespakket gratis downloaden.

Het lespakket is ontwikkeld door Hyves, Stichting Mijn Kind Online en het Belgische Sensoa en getest met PABO docenten. Het lespakket is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Elke drie maanden zal het onderwijsmateriaal worden herzien, zodat altijd wordt uitgegaan van de laatste ontwikkelingen.

Veiligheid

Hyves besteedt al sinds het begin aandacht aan veiligheid. Zo is de 'dit is niet OK' knop, waarmee Hyvers content kunnen rapporteren al meer dan 5 jaar oud. Verder werken er bij Hyves twintig community managers die vragen binnen 24 uur beantwoorden. Sinds een aantal jaar voert Hyves ook met lokale en internationale sociale netwerken op Europees niveau overleg, onder andere in de taskforce Safer Social Networking.

Het volledige lespakket van 69 pagina's in PDF formaat (29.7 MB) is hier te downloaden.

Lees meer over: