Hyves Hitradio

Hyves heeft een nieuwe feature geïntroduceerd, Hyves Hitradio, een ingebouwd radiostation zodat je muziek kunt luisteren zolang je aan het hyven bent. Nadeel is echter dat je geen radiostations kunt kiezen maar het moet doen met de playlist die voor je is samengesteld door Radio Veronica en Sky Radio waarmee wordt samengewerkt.

Leuke feature is wel dat je alle muzieknummers kunt waarderen en van commentaar kunt voorzien. Een voordeel is verder dat Hitradio niet wordt onderbroken door reclame, alleen bij het opstarten is een preroll en een banner te zien van een van de sponsors.

Playlist

De playlist elke week ververst. "De music directors zetten de basis en die worden steeds gefinetuned aan de hand van de Respects van Hyvers. Hyves Hitradio is zo een goed voorbeeld van hoe radio social wordt." aldus Ab Trik, ceo van Sky Radio Group.

Starten

De player kan gestart worden door op 'radio' rechtsonder op je beeldscherm te klikken. Zie je deze knop niet in beeld ga dan naar 'Hyves.nl/radio' en klik hier op de knop 'Play radio'. Rechtsonder komt dan de player in beeld die blijft spelen zolang je op Hyves blijft.

In dit geval was het alleen wel zo dat als je de radio minimaliseert deze wel doorspeelt maar volledig uit beeld verdwijnt waardoor de radio dus niet meer terug gehaald kan worden, het is niet duidelijk of meer gebruikers hier last van hebben.

Lees meer over: