Hyundai bezig met ontwikkeling app voor Google Glass

Hyundai bezig met ontwikkeling app voor Google Glass

Op dit moment is autofabrikant Hyundai bezig met het ontwikkelen van een app voor Google Glass die in eerste instantie moet gaan werken met de nieuwe 2015 Genesis.

Met de nieuwe app van het Koreaanse merk kan er een koppeling gemaakt worden met het Blue Link-systeem in de auto. Nadat de koppeling is gemaakt kan de eigenaar van de auto deze eenvoudig op afstand openen en sluiten maar ook kan de auto op afstand worden gestart. Tevens kan met de app de auto makkelijk teruggevonden worden op een parkeerterrein indien de eigenaar niet meer zeker weet waar hij de auto had geparkeerd.

Daarnaast kan er informatie over de auto worden opgevraagd en wordt er automatisch een notificatie getoond indien de auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Zodra deze notificatie verschijnt kan er contact op worden genomen met de garage om een afspraak te maken.

Het is de verwachting dat de bril van Google later dit jaar op de markt zal gaan komen in de Verenigde Staten, op dit moment is de bril alleen beschikbaar voor een klein aantal testers.

Lees meer over: ,