How Search Works website van Google

Afgelopen jaar maakte Google een interactieve website om te laten zien welke reis een e-mailbericht aflegt na het klikken op de knop verzenden, nu heeft het bedrijf een vergelijkbare interactieve website gemaakt getiteld How Search Works. Op de website wordt uitgebreid uitgelegd hoe het zoeken met Google precies werkt door op de pagina naar beneden te scrollen. Uitgelegd wordt wat er allemaal in werking wordt gezet na het typen van een zoekopdracht, hoe de websites op de pagina met zoekresultaten worden gerangschikt op basis van 200 verschillende factoren en hoe spam wordt bestreden.

Het bedrijf haalt tevens even aan dat er per jaar 700 verschillende experimenten worden uitgevoerd waarvan er recent nog een aantal opdoken. Onderaan de pagina is te zien hoeveel zoekopdrachten er zijn uitgevoerd terwijl je de pagina aan het bekijken was.

how_search_works_site

Spam

Een ander interessant onderdeel is een gedeelte waarop live te zien is welke zoekresultaten uit de index zijn gehaald. Het gaat om dan echt om pure spampagina's. Het bestrijden van deze pagina's gaat met behulp van computeralgoritmen en handmatige controles. Op de pagina worden een aantal vormen van spam uitgelegd waar Google niet erg enthousiast van wordt zoals verborgen omleidingen, geparkeerde domeinen, onnatuurlijke links van een site of naar een site en gratis hosts en dynamische DNS-providers met veel spam. Onderaan worden een aantal hoogtepunten in de bestrijding van spam aangehaald waaronder de Penguin update van april afgelopen jaar, een algoritmische update die de positionering van sites verlaagt die spamtactieken gebruiken.

google_search_spam

Lees meer over: ,