Hotmail werkt wellicht beter in Google Chrome, aldus Microsoft

Microsoft geeft sommige gebruikers die problemen ondervinden met de nieuwe versie van Hotmail een bijzonder advies, gebruik Google Chrome. Sinds de nieuwe versie van Hotmail volledig is uitgerold zijn er een hoop gebruikers die problemen ondervinden met het gebruik van de website zoals scripting errors die ervoor zorgen dat er geen nieuw bericht gemaakt kan worden en e-mailberichten die verdwijnen. Sommige gebruikers claimen zelfs de dienst niet eens te kunnen openen en zijn daardoor genoodzaakt om mail binnen te halen via bijvoorbeeld Outlook. Als gevolg van alle problemen zijn er al gefrustreerde gebruikers overgestapt naar een andere e-maildienst.

De problemen lijken met name te komen door het feit dat Microsoft oudere browsers niet langer ondersteunt zoals Firefox 2 en Safari 3. Microsoft heeft besloten de nieuwe versie puur te richten op de modernere browsers zoals Firefox 3, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8 en Google Chrome. Op dit moment wordt er door Microsoft gekeken naar de klachten en krijgen diverse gebruikers het advies om tijdelijk Google Chrome te gebruiken omdat de browser schijnbaar geen last heeft van sommige problemen.  Het gebruik van Chrome lost dus ook niet alle problemen op maar het is het proberen waard.

Eind vorige maand voltooide Microsoft de uitrol en zodoende kregen 350 miljoen gebruikers de beschikking over de nieuwe versie. Microsoft gaf daarbij nog aan dat de upgrade complex was maar dat het allemaal vrij soepel was verlopen.

Lees meer over: ,