Hotmail het grootst in Europa gevolgd door Gmail

Uit een onderzoek van comScore blijkt dat webmail erg populair is onder Europese internetgebruikers, bijna 70 procent van de internetgebruikers maakte in de maand juni gebruik van webmail, een groei van 3,7 procent vergeleken met afgelopen jaar. Het Verenigd Koninkrijk en Spanje staan op de eerste en tweede plaats met een webmail bereik van 82,7 en 79,2 procent. Nederland staat op de derde plek met 78.9 procent.

Hotmail en Gmail

In Europa bezochten meer dan 267 miljoen internetgebruikers via hun computer maildiensten als Hotmail en Gmail. Dit staat gelijk aan een bereik van 69,5 procent onder het internetpubliek van 15 jaar en ouder. Het totale aantal Europese gebruikers van webmail groeide vergeleken met vorig jaar behoorlijk met 14 procent naar 276 miljoen.

Volgens comScore was Hotmail in juni het populairst in Europa met 108,2 miljoen unieke bezoekers, een groei van 1 procent vergeleken met afgelopen jaar. Een bezoeker maakte gemiddeld 111 minuten gebruik van de maildienst van Microsoft. Na Hotmail volgt Gmail met 74,7 miljoen unieke bezoekers, een stijging van 18 procent. Gemiddeld maakte een gebruiker bijna 60 minuten gebruik van Gmail. Yahoo! Mail staat op de derde plaats met 44,3 miljoen unieke bezoekers en gemiddeld 127 minuten per gebruiker. De Russische maildiensten Mail.ru en Yandex sluiten de top 5 af met 42,3 en 25,1 miljoen bezoekers.

Internetgebruikers

Het bedrijf heeft ook gekeken naar het aantal gebruikers van internet. In de maand juni zijn 397,2 miljoen Europeanen online geweest, gemiddeld 25,9 uur per persoon. Rusland is en blijft het land met de meeste internetgebruikers, 58,8 miljoen in totaal in de maand in juni. Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk waren gemiddeld het langst online met 37,9 uur. Volgens de cijfers had Nederland in de maand juni 12 miljoen internetgebruikers.

Lees meer over: , , , ,