Hotmail gaat over naar Outlook.com, upgrade alvast zelf

Outlook.com logo Microsoft heeft de volgende stap aangekondigd voor Outlook.com. Nadat in juli afgelopen jaar Outlook.com als preview werd gepresenteerd als opvolger van Hotmail heeft de maildienst nu meer dan 60 miljoen gebruikers. Binnen 24 uur na de lancering had Outlook.com al 1 miljoen gebruikers en half augustus was dit aantal al gestegen naar 10 miljoen. Eind november liet Microsoft nog weten dat Outlook 25 miljoen gebruikers had.

Het bedrijf heeft nu besloten dat de preview lang genoeg heeft geduurd en daarom zal er gestart gaan worden om bestaande gebruikers van Hotmail langzaam over te gaan zetten naar de nieuwe maildienst. Het overzetten gaat wel even duren en de verwachting is dat deze operatie voor de zomer kan worden afgerond waarmee Hotmail definitief verleden tijd zal zijn. Maak je momenteel gebruik van Hotmail dan zul je behalve de nieuwe website hier verder niet direct iets van merken. Je e-mailadres en alle bijbehorende instellingen blijven ongewijzigd en het is dus niet zo dat je Hotmail adres zal worden opgeheven. Berichten, contactpersonen, agenda, mappen en instellingen gaan automatisch mee naar Outlook.

Zelf upgraden

In het geval dat je niet wilt wachten op het moment dat je geforceerd wordt overgezet dan kun je nu ook al upgraden. Dit kan door te gaan naar outlook.com en in te loggen met de huidige gegevens van Hotmail.com. Berichten, contactpersonen en instellingen waaronder een eventuele koppeling met Facebook zullen dan automatisch worden geladen in de nieuwe Outlook.com omgeving. Vanaf dat moment kan Outlook.com als standaard worden gebruikt en verder hoeven er geen stappen uitgevoerd te worden.

Lees meer over: ,