Hotels zoeken met de Hotel Finder van Google

Een aantal maanden geleden introduceerde Google een nieuwe experimentele tool om snel hotels te vinden in de Verenigde Staten. Deze tool is nu verder uitgebreid en er kunnen nu hotels wereldwijd gezocht worden. Het is nog wel zo dat de tool volledig in het Engels is en de prijzen momenteel alleen in dollars worden getoond. Desondanks dat kan de website zeker van pas komen bij het zoeken en vergelijken van diverse hotels.

Selectie

Je voert linksboven een locatie in en kiest de gewenste datums eronder evenals de maximale prijs per nacht en eventueel het aantal sterren. Na een druk op de knop verschijnt er aan de rechterkant een lijst met hotels. Door op een hotel te klikken komen de details zoals een omschrijving, foto's, en reviews in beeld. Tevens een knop om het hotel toe te voegen aan een shortlist. Uiteraard ook een knop om te boeken.

Kaart aanpassen

Het handige in dit geval is dat je de kaart die na het invoeren van een locatie in beeld komt kunt aanpassen. Door op de knop 'Edit Shape' te klikken komt er een grotere kaart in beeld. Pas daarna door te slepen met de muis het aangegeven gebied op de kaart aan naar wens. Alleen binnen dit gebied zal Google dan zoeken naar hotels.