Hot Searches bijgewerkt binnen Google Trends

Google heeft de Hot Searches feature binnen Google Trends een grote makeover gegeven. Met Hot Searches is het mogelijk om een lijst te bekijken met de snelst stijgende zoekopdrachten, helaas nog altijd beperkt tot alleen de Verenigde Staten.

Zodoende krijg je dus een aardig beeld van hetgeen wat er momenteel speelt in het land. Om deze lijst, die elk uur wordt bijgewerkt te maken analyseert een algoritme miljoenen zoekopdrachten om te bepalen welke zoekopdrachten meer worden uitgevoerd dan normaal. Met de update wordt het overzicht een stuk uitgebreider. Elke zoekopdracht is nu voorzien van een afbeelding, diverse links naar allerlei nieuwsartikelen en ook is het aantal keer dat de zoekopdracht werd uitgevoerd over een periode van 24 uur te zien.

Google zal daarnaast meerdere snel stijgende zoekopdrachten die verwijzen naar hetzelfde verhaal samenvatten in een enkele vermelding, deze zoekopdrachten worden getoond achter Related searches. Door op een zoekopdracht te gaan staan komen er knoppen in beeld om de zoekopdracht te delen op Google+, Twitter en Facebook.

Lees meer over: , ,