Hoogtepunten op Twitter in 2013

Facebook kwam eerder deze week al met een jaaroverzicht, YouTube publiceerde een eigen lijstje en Google zal naar verwachting volgende week komen met het jaarlijkse overzicht. Twitter kan uiteraard niet achterblijven en de microblogdienst heeft net als afgelopen jaar een speciale website ingericht met alle hoogtepunten van het jaar 2013.

Er gebeurde dit jaar veel op Twitter, records werden gebroken en het bedrijf maakte recent de stap naar de beurs. Het bericht dat dit jaar het meest werd geretweet, The Golden Tweet zoals Twitter dit noemt, is een bericht van Lea Michele die op Twitter iedereen bedankte voor het medeleven na het overlijden van haar partner Cory Monteith. Het bericht werd meer dan 408.000 keer geretweet door gebruikers uit ruim 130 landen.

Twee andere berichten werden ook bijzonder vaak geretweet. Dit was het trieste bericht over het overlijden van acteur Paul Walker, bekend van de filmreeks The Fast and the Furious. Het bericht werd ruim 400.000 geretweet. Het bericht van Niall Horan van One Direction die vierde dat hij 20 jaar was geworden werd meer dan 367.000 geretweet.

De website met alle hoogtepunten op Twitter dit jaar is te vinden op: 2013.twitter.com.

Lees meer over: ,