Hoogtepunten Olympische Spelen op Twitter, Spice Girls en Bolt

Het is weer voorbij, gisteravond werden de Olympische Spelen 2012 in Londen afgesloten met opnieuw een spectaculaire show waar onder andere de populaire boyband One-Direction, Madness, de Spice Girls, Brian May en George Michael optraden. Er verschenen afgelopen weken al enkele cijfers over het gebruik van Twitter tijdens de Olympische Spelen maar de microblogdienst heeft nu aanvullende cijfers gedeeld.

Usain Bolt

In totaal werden er in de afgelopen 16 dagen 150 miljoen berichten over de Olympische Spelen geplaatst op Twitter. Hardloper Usain Bolt uit Jamaica wist twee maal voor een groot aantal tweets per seconde te zorgen. De eerste keer was toen Bolt de 100 meter sprint wist te winnen wat zorgde voor 74.000 tweets per minuut, de tweede keer was toen Bolt de 200 meter won en op dat moment lag het hoogtepunt op 80.000 tweets per minuut.

Veel tweets werden er ook geplaatst nadat de Brit Andy Murray de tennisfinale won, er werden op dat moment 57.000 tweets per minuut geplaatst. Nadat de 4 x 100 meter estafette werd gewonnen door Jamaica werden er 52.000 tweets per minuut geplaatst. Als laatste wist het basketbalteam van de Verenigde Staten gisteren in een spannende finale basketbal tegen Spanje de titel te winnen, goed voor 41.000 berichten per minuut.

Meest genoemd op Twitter

Usain Bolt was dus twee keer goed voor een groot aantal tweets per minuut op Twitter. Naast Bolt wisten de onderstaande sporters meer dan 1 miljoen keer te verzamelen.

  • Usain Bolt (@UsainBolt)
  • Michael Phelps (@MichaelPhelps)
  • Tom Daley (@TomDaley1994)
  • Ryan Lochte (@ryanlochte)
  • Gabby Douglas (@gabrielledoug)
  • Andy Murray (@andy_murray)
  • Kobe Bryant (#GetKobeOnTwitter)
  • Yohan Blake (@YohanBlake)
  • Lee Chong Wei (@Lee_C_Wei)
  • LeBron James (@KingJames)

Spice Girls

De meest besproken sport was voetbal met meer dan 5 miljoen berichten, andere populaire sporten waren zwemmen, turnen en volleybal. Maar de wereldberoemde Spice Girls wisten gisteravond voor de meeste tweets per minuut te zorgen, in totaal 116.000 oftewel bijna 2000 berichten per seconde. De Spice Girls waren al wereldwijd trending topic ruim voordat ze daadwerkelijk gingen optreden tijdens de sluitingsceremonie.

Het aantal berichten komt echter lang niet in de buurt van het record aantal tweets per seconde betreffende sportevenementen. Tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal eerder dit jaar werden er op hoogtepunt 15.358 tweets per seconde geplaatst. Het algemene record staat nog altijd op 25.088 tweets per seconde.

Lees meer over: ,