Hockey wereldwijd op homepage Google

Woensdag staat op de homepage van Google de sport Hockey centraal, het is de eerste keer dat de zoekmachine deze sport op deze manier in het zonnetje zet. Hockey staat al sinds 1908 op het programma van de Olympische Spelen, echter op de Spelen van 1912 en 1924 stond hockey niet op het programma. Het hockey voor vrouwen kwam veel later en werd pas in 1980 toegevoegd aan het Olympische programma. Nog tot en met zaterdag 11 augustus worden op het Olympic Hockey Centre wedstrijden gespeeld.

Google Doodle:

Nederlandse hockeyvrouwen

Gisterochtend kwamen de Nederlandse hockeyvrouwen in actie, het ging om de groepswedstrijd tegen Japan die werd gewonnen met 3-2. De hockeyvrouwen speelden afgelopen zondag de eerste wedstrijd tegen België en deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 3-0. De volgende wedstrijd staat aanstaande donderdag op het programma en dan moet het team het gaan opnemen tegen China, daarna volgen in de groepsfase nog twee wedstrijden, tegen Zuid-Korea en als laatste tegen Groot Britannië.

Het Nederlandse team is de titelverdediger, de hockeyvrouwen wisten goud te winnen op de Olympische Spelen in Peking vier jaar geleden ten koste van gastland China (2-0). De hockeyvrouwen behaalde in 2010 zilver op het Wereldkampioenschap hockey in Argentinië, het gastland werd kampioen. Afgelopen jaar wist het team Europees kampioen te worden. De hockeyvrouwen pakten de titel ten koste van Duitsland, de uitslag was 3-0.

Nederlandse hockeyheren

De eerste wedstrijd van de Nederlandse hockeyheren werd afgelopen maandag afgewerkt, de wedstrijd tegen India werd met 3-2 gewonnen. Woensdag spelen de hockeyheren de tweede wedstrijd in de groepsfase tegen België. Aanstaande vrijdag is dan Nieuw-Zeeland de tegenstander, aankomende zondag staat Duitsland op het programma en de laatste groepswedstrijd wordt volgende week gespeeld tegen Zuid-Korea. De wedstrijd tegen België kan live gevolgd worden vanaf 11:45 uur.

De Nederlandse hockeyheren werden vier jaar geleden vierde op de Olympische Spelen in Peking. De halve finale tegen Duitsland werd verloren en de wedstrijd voor brons werd verloren van Australië met 2-6. De hockeyheren behaalde in 2010 de derde plaats op het Wereldkampioenschap, vorig jaar augustus stonden de heren nog in de finale van het Europees kampioenschap, de wedstrijd werd helaas verloren met 2-4 van Duitsland.

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,