Hoax: Facebook gaat dicht van 29 tot en met 31 februari

Facebook Logo Er gaan op dit moment berichten rond in verschillende talen op Facebook die gaat over een sluiting van het sociale netwerk van 29 tot en met 31 februari. Facebook zal gedurende deze dagen offline gaan in verband met onderhoudswerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en inloggen zal dan niet dus niet mogelijk zijn. In het bericht (hieronder te lezen) staat het verzoek aan gebruikers om het bericht minstens met vijftien vrienden op Facebook te delen om straks verassingen op deze dagen te voorkomen.

Er is alleen een klein probleem en dat is dat dit jaar geen schrikkeljaar is en dus ook 29 februari niet zal gaan komen (in 2016 pas weer), daarnaast bestaan uiteraard 30 en 31 februari niet. Waarschijnlijk is er een gebruiker geweest die het bericht voor de grap heeft geplaatst maar sinds dat moment zijn er de nodige gebruikers geweest die het bericht zijn gaan delen. Het is al vaker voorgekomen dat er van dit soort berichten rond werden gestuurd op het sociale netwerk, zo zou Facebook in 2011 op 15 maart zelfs gaan sluiten.

WARNING!! Facebook will be closed for maintenance from February 29th to 31st!! Facebook wants YOU to Share this message with at least 15 of your friends for the best chance of alerting everyone. Many people will try to log in from February 29 to 31, just to find the site closed down for those days with no warning

facebook_31_februari

Lees meer over: ,