Het internet wil dat Marissa Mayer Flickr weer cool maakt

Afgelopen maandag kwam het nieuws dat Marissa Mayer, op dat moment nog werkzaam bij Google, de nieuwe CEO van Yahoo zou gaan worden. Een groot onderdeel van Yahoo is de fotowebsite Flickr en gebruikers vragen nu aan Marissa Mayer om de fotowebsite weer 'awesome' te maken. Dit is allemaal in gang gezet door DearMarissaMayer.com die slechts enkele uren nadat het nieuws over Mayer naar buiten kwam online ging.

Het idee is afkomstig van Sean Bonner uit Los Angeles en op zijn eigen blog geeft hij aan dat hij denkt dat de website het meest ondergewaardeerde product is van Yahoo, als het bedrijf wat meer tijd en energie steekt in Flickr en onder meer komt met een daadwerkelijk functionerende mobiele applicatie dit de website bijzonder goed zou doen. Veel gebruikers zijn van mening dat Yahoo de fotowebsite de nek heeft omgedraaid maar Bonner denkt dat Marissa juist degene kan zijn om Flickr weer tot leven te wekken.

Gebruikers lijken het in ieder geval eens te zijn met Bonner. Op het moment van schrijven is DearMarissaMayer.com al bijna 15.000 keer gedeeld op Twitter, meer dan 9700 keer gedeeld op Facebook, bijna 9000 keer op Reddit en slechts 133 keer op LinkedIn.

Reactie Flickr

Flickr heeft zelf op een leuke manier gereageerd op de actie door een soortgelijke website op te zetten. Op de website staat in dezelfde stijl: "Dear Internet, Thanks! COME HELP US MAKE FLICKR AWESOMER" plus een link naar de pagina met openstaande vacatures.

Lees meer over: , ,