Herinnert u zich deze nog? Google Knol

Het is inmiddels al een tijd stil rondom Google Knol. Voor diegene die het project zijn vergeten, Knol, wat staat voor eenheid van kennis werd in 2007 gelanceerd met als doel dat er "Knols" worden geschreven door mensen die een bepaalde kennis over een onderwerp hebben. In eerste instantie was Knol alleen beschikbaar op uitnodiging, een aantal maanden later ging Knol open voor iedereen.

Nu kwam er afgelopen week het bericht dat de homepage van Google Knol verdacht leeg was en dat er diverse functies niet meer werkte. Het blok 'What's new' op de homepage was leeg, onder het tabblad Featured stond slechts 1 artikel, diverse foutmeldingen kwamen in beeld en de zoekfunctie functioneerde niet.

Niet lang nadat het bericht verscheen werd Knol gemaakt en gaf Google aan dat er een bug in het systeem zat, een vrij grote bug dus. Google benadrukt dat het om een beta-product gaat en nog steeds ondersteunt wordt door Google.

Rustig

Ondanks dat het project weer functioneert is het al geruime tijd stil. Zo werd het laatste blogbericht over Knol geplaatst op 22 januari 2010 en het laatste bericht op het bijbehorende Twitter account (@googleknol) dateert alweer van 22 december 2009.

Overigens is de het "Wat is er nieuw" gedeelte op de homepage van de Nederlandse versie geheel leeg. De tabbladen 'Meest besproken', 'Meest bekeken', 'Hoogste waardering' tonen net als in de Engelse versie geen resultaten.

Lees meer over: ,