Heinrich Rudolf Hertz logo van Google

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen Wetenschappers, onderzoekers, etc.

Een bijzonder toepasselijke doodle dit keer op verschillende homepages van de zoekmachine vanwege de geboortedag van Heinrich Rudolf Hertz. Hertz werd geboren op 22 februari 1857 in Hamburg en was een Duits natuurkundige die met name bekend werd vanwege de ontdekking van radiogolven. Vandaar dat dit keer voor een simpele animatie is gekozen. Naar Hertz is de SI-eenheid van frequentie, de hertz, genoemd.

Zijn ontdekking van elektromagnetische golven vormde een directe bevestiging van Maxwells theorie. Hij werd hiervoor onderscheiden met de Rumford Medal van de Royal Society of London. Echter zoals zoveel wetenschappers uit die tijd zag ook Hertz geen praktische toepassing voor zijn ontdekking. Dit veranderde in 1894, toen de jonge Italiaanse ingenieur Guglielmo Marconi met deze 'hertz-golven' ging experimenteren voor draadloze communicatie. Op 12 december 1901 overbrugde Marconi de Atlantische Oceaan met een draadloos overgeseind bericht van Engeland naar Newfoundland

Hij maakte dit laatste zelf niet meer mee. Heinrich Rudolf Hertz werd slechts 36 jaar, hij overleed op 1 januari 1894 in Bonn aan de gevolgen van een chronische bloedziekte.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je hier in het overzicht: Google Doodles

Lees meer over: ,