Heello gelanceerd, kopietje van Twitter

Noah Everett, oprichter van fotodienst TwitPic heeft gisteren een directe kopie van Twitter gelanceerd. De introductie van het nieuwe sociale netwerk met de naam 'Heello' viel per toeval gelijk met de aankondiging van Twitter dat alle gebruikers nu rechtstreeks foto's kunnen uploaden naar Twitter.com, dit in samenwerking met Photobucket.

Kopie

Zoals gezegd lijkt Heello bijzonder op de microblogdienst qua werking en ook qua uiterlijk. Waar Twitter vraagt 'What’s happening?' zegt Heello 'Share what you're doing'. Een bericht mag eveneens maximaal uit 140 karakters bestaan met daarbij tevens de mogelijkheid om direct een foto toe te voegen. Je plaatst hier natuurlijk geen Tweet maar in dit geval plaats je een Ping. Een Retweet heet hier een Echo en je hebt geen Followers en Following maar Listeners en Listening. Een gebruiker kan aangesproken worden met @gebruikersnaam en de manier waarop de meldingen in beeld komen zijn hetzelfde.

Koppelen met Twitter en Facebook

Heello heeft wel een aantal kenmerken die uniek zijn en dit gaat onder andere over de mogelijkheden om te koppelen met Twitter en Facebook. Zodoende kan een nieuw bericht automatisch ook geplaatst worden op Twitter of Facebook en wat dat betreft kan de tool wel handig zijn. Een ander verschil is dat de berichtenstroom automatisch wordt bijgewerkt. Er komen nog applicaties voor mobiele telefoons zo staat op de homepage.

Het is de vraag in hoeverre Heello echt van de grond komt en kan concurreren met de 200 miljoen gebruikers van Twitter. Hieronder enkele screenshots, kijk en oordeel zelf.

Lees meer over: