Headerfoto Twitter standaard voor gebruikers vanaf 12 december

Half september introduceerde Twitter de mogelijkheid voor gebruikers om profielen te voorzien van een grote foto, vergelijkbaar met de coverfoto op een profiel van Facebook.

Na het uploaden van een afbeelding wordt deze boven alle berichten geplaatst en informatie over het account wordt dan gecentreerd in het wit over de foto heen geplaatst, wat betref de tekst is dit iets waar verder helaas tot op heden geen invloed op uitgeoefend kan worden. Een foto is te zien op de site evenals in de mobiele applicaties van Twitter.

Twitter heeft nu aangekondigd deze nieuwe opzet van profielen standaard te gaan instellen voor alle huidige gebruikers, dit zal direct vanaf woensdag (12 december) definitief worden doorgevoerd. Gebruikers die voor 12 december geen afbeelding uploaden naar Twitter.com krijgen als alternatief een standaard grijze afbeelding op hun profiel wat vergelijkbaar is met het bekende ei te zien als er geen profielfoto is ingesteld.

Foto uploaden

Om een foto in te stellen klik bovenin op het tandwieltje en klik daarna op settings. Vervolgens klik aan de linkerkant op het menu item Profiel om een foto te uploaden, voorheen was de feature te vinden onder het tabblad Design. Advies is om een foto te uploaden van 1252 pixels bij 626 pixels, een afbeelding mag maximaal 5 MB groot zijn.

Lees meer over: