Handige extensie voegt Google producten toe aan Chrome

Deze week is er een handige extensie uitgebracht voor Google Chrome gemaakt door de Nederlander Carlos Jeurissen. Het gaat om een extensie waarmee nagenoeg alle producten van Google op een snelle manier geopend kunnen worden. De extensie is geïnspireerd op basis van het menu onder het logo dat afgelopen jaar getest werd door Google maar nooit definitief werd doorgevoerd en het verdwijnen van iGoogle.

Na het installeren wordt er een knop geplaatst, na het klikken op deze knop opent er een venster waarvan hierboven een screenshot. Je ziet de meest bekende producten van Google aan de rechterkant staan en door hier op te gaan staan met de muis komen de verschillende onderdelen in het witte vlak links in beeld. Bijvoorbeeld als eerste de zoekmachine, zodra je hier met de muis op gaat staan komt er een zoekveld in beeld plus links naar verschillende zoekmachines zoals Image Search, Shopping, Nieuws, etc.

Eronder staat Google+, zodra je hier op gaat staan dan kun je eenvoudig de verschillende onderdelen openen zoals pagina's, hangouts en foto's maar ook je eigen profiel. Door op Translate te gaan staan kun je direct binnen de extensie tekst vertalen en door op Maps te gaan staan kan er binnen de extensie gebruik worden gemaakt van Google Maps.

Google Play bevat een zoekveld om de webwinkel snel te doorzoeken plus links naar diverse onderdelen en op dezelfde manier werkt dit met de onderdelen Gmail, Drive en Calendar. Mocht je een product missen dan staat deze ongetwijfeld onder de 'Meer' knop.

Downloads

De extensie is goed gestart deze week wat betreft het aantal downloads. Carlos laat weten dat binnen 24 uur de applicatie al meer dan 2500 keer was gedownload en inmiddels staat de teller op meer dan 7000 downloads. Dankzij deze hoeveelheid is de extensie te zien in de lijst met populairste extensies met de vermelding "Trending: Superheet".

Al met al een bijzonder uitgebreide de extensie die is te vinden op deze pagina. Plannen om de extensie verder uit te breiden zijn er al. Denk aan het beschikbaar maken in andere talen zoals Nederlands, instellingen voor de zoekmachine, vertalen (standaard taal instellen), volgorde menu aanpassen en een optie om Nieuws te wisselen met Reader.

Lees meer over: , ,